Hoppa till huvudinnehållet
Skip to Main Footer

Vi skapar skivor som är så otroligt hållbara och icke-porösa att de praktiskt taget är underhållsfria. När det gäller den dagliga underhållsrutinen är allt du behöver göra att följa de enkla tips som nämns nedan för att kunna njuta av tidlösa ytor och långvarig prestanda.

Loading

Försäkra dig om att din skiva förblir ofarlig

Ladda ner vår skötsel - och underhållsguide

Steg-för-steg-anvisningar för underhåll

 1. Torka av ytan med en mjuk trasa eller en svamp som inte är för grov, doppad i varmt vatten blandat med ett milt rengöringsmedel. Skölj grundligt med vatten och torka med en mjuk trasa eller hushållspapper.

 2. Torka alltid upp spill och skvättar för att förhindra att patina bildas.

 3. Testa först varje rengöringsprodukt på ett obetydligt område för att försäkra dig om att produkten inte skadar ytan. Patina kan se ut som en ljus fläck.

 4. Please note that Honed, Concrete and Rough finishes require more cleaning than our Polished finishes, and metalmarks, fingerprints and other signs of daily living may be more visible. However, most of these marks can be removed with little effort and non-abrasive cleaning products such as CIF cream or Cilit Bang Bleach & Hygiene.

 1. Skrubba försiktigt området med en mjuk trasa eller hushållspapper med ett godkänt rengöringsmedel.

 2. Rengör en större yta, snarare än endast fläcken, med cirkulära rörelser.

 3. Skölj med vatten och torka med en mjuk trasa eller hushållspapper.

 4. Upprepa behandlingen om fläcken fortfarande är synlig.

 1. Blötlägg torkade skvättar och fläckar under flera minuter

 2. Smörj in CIF-krämen med Bleach i cirkulära rörelser.

 3. Rengör ytan med en fuktig trasa eller hushållspapper.

 1. Tillsätt skonsamt Barkeeper’s Friend® power spray eller oxalsyra på en fuktig trasa. Använd inte en grov tvättsvamp.

 2. Torka bort mycket försiktigt med cirkulära rörelser.

 3. Skölj grundligt med varmt vatten och torka med en mjuk trasa eller hushållspapper.

 4. Följ noga instruktionerna för att undvika att ytan skadas.

Caesarstone Warranty

Känn dig trygg med vår garanti

Våra skivor levereras med en omfattande garanti för fullständig sinnesro

VÅR GARANTI

Vanliga frågor och svar om bästa möjliga skötsel och underhåll

Våra kvartsskivor tål nästan allt, inklusive sprickor, repor och fläckar, eftersom de är icke-porösa. Detta innebär också att de inte kräver tätning eller polering och att risken för bakterietillväxt minskar. Ceasarstone-skivor behöver aldrig tätning.

Skrubba försiktigt området med en mjuk trasa eller hushållspapper med ett godkänt rengöringsmedel. Rengör ett större område, snarare än bara själva fläcken, med cirkulära rörelser. Skölj med vatten och torka med en mjuk trasa eller hushållspapper. Upprepa behandlingen om fläcken fortfarande är synlig.

Caesarstone-skivor är hållbara och icke-porösa, vilket gör dem praktiskt taget underhållsfria.

Vårt bekymmersfria underhåll och de bestående fördelarna i fråga om prestanda och utseende ger dig sinnesro i vetskapen om att din skiva är helt säker och hållbar.

Det räcker med en skvätt varmt vatten och tvål eller ett milt rengöringsmedel för vardaglig rutinrengöring. Undvik tvålar med vegetabiliska oljor. Våra ytor är extremt tåliga, icke-porösa och smutsavvisande, så torka av dem med en mjuk trasa eller doppa i varmt vatten med tvål, skölj sedan med vatten och torka med en mjuk trasa eller hushållspapper.

För svårare fläckar kan du använda ett milt rengöringsmedel eller fettlösande medel med en fuktig trasa och torka av ytan. Skölj med varmt vatten för att tvätta bort rester och torka med hushållspapper; din skiva är så gott som ny! En grundlig rengöring en gång i månaden är rekommenderat för att förhindra att patina bildas.

Det är alltid bra att torka bort vått spill omedelbart för att förhindra att patina bildas.

Med undantag för polerade ytor kan övriga ytor kräva mer dagligt underhåll på grund av deras unika mönster och ytbehandlingar.

Börja med att blötlägga med vatten i ett par minuter för att lösa upp torkade vätskor. Följ sedan våra rekommenderade rengöringsmetoder och rengör ytan med en fuktig trasa för att ta bort eventuella överblivna märken och smuts. Använd inte grova svampar för att rengöra svårare smuts, eftersom detta kan skada skivans yta och glans.

Särskild användning lämpar sig ENDAST för rengöring av fläckar, och på grund av rengöringsmedlets abrasiva karaktär ska Bar Keepers Friend Power ENDAST användas på följande sätt: Applicera skonsamt på en fuktig trasa och torka mycket lätt med cirkelrörelser över området där märkena har uppstått, skölj sedan noggrant med varmt vatten och torka med en mjuk trasa eller hushållspapper. Skrubba inte.

Skivan bör då och då rengöras med ett godkänt rengöringsmedel och torkas ordentligt. Tack vare Caesarstone-skivornas höga densitet och icke-porösa egenskaper räcker det med regelbunden rengöring med en fuktig trasa och tvål för att hålla ytan vacker. Vi rekommenderar en grundlig rengöring av din Caesarstone-skiva med jämna mellanrum (på grund av den patina som utvecklas på ytan vid daglig användning) för att hålla skivan lika vacker som den var dagen då den installerades.

Om du vill använda miljövänliga rengöringsmedel kan du använda en kombination av 50/50 vinäger och vatten. Skölj och torka ytan noggrant efteråt.

Mörka ytor kan behöva mer dagligt underhåll eftersom de är mer benägna att visa tecken på daglig användning än ljusa ytor. Mörka ytor tenderar att vara känsligare för märkbara repor och bör skyddas från vassa föremål. Patina kan vara mer synlig på mörka modeller, så torka bort spilld vätska och låt inte skvättar torka på ytan. Användning av rengöringsprodukter med krämtextur bör undvikas på mörka ytor. Testa först på ett diskret område.

Använd alltid en skärbräda, även om Caesarstone-skivorna är reptåliga.