Hoppa till huvudinnehållet
Style Stories
Next

Industriell stil: Bar och blottad, men polerad

Den här designstilen hyllar det grova, mogna, väderbitna och ofärdiga utseendet som är sammanhängande och elegant. 

Upptäck alla designstilar för att hitta din personliga favorit

Så här ser den industriella stilen ut

Under det tidiga 1900-talets omvandling av industriutrymmen till bostäder lämnades tegelväggar, rörledningar, stålfogar, kopparstänger och obearbetat trä synliga, vilket synliggjorde konstruktionsprocessen.

Möblerna är ofta minimalistiska för att förstärka rummets råa utseende, och lager av tapet och färg undviks för att uppnå en mer egensinnig atmosfär som är oväntad och chic.

Med stilistiska spår från gamla fabriker och industriella utrymmen står strukturella element, t.ex. bjälkar och pelare, i centrum för att förena allt i sin omgivning till ett sammanhängande rum.

Typiska färger

Den typiska industriella färgpaletten består av råa toner av brunt, svart, betong, vitt och grått, som kontrasteras mot ljusa tyger och grönska från stora frodiga inomhusväxter.

  • Svart

  • Vitt

  • Brunt

  • Mörkgrå

  • Grått

  • Metall

Matchande material

Den grova miljön kännetecknas av raka, minimalistiska linjer som löper längs betongytor, mogna naturträgolv och breda fönster som smälter samman med de frilagda tegelväggarna och stålbjälkarna som håller upp strukturen.

Prova vår interaktiva visualiserare

Den industriella stilens färger

Förslag på inredning

I den industriella blandningen av oväntade material passar innovativa möbler utan överflödiga detaljer in. Varje bult eller skruv är en viktig del av strukturen.

Har du hittat din personliga stil?

Låt oss utforska andra inredningsstilar

alla stilberättelser