Hoppa till huvudinnehållet
Skip to Main Footer
Style Stories
Prev

Nordisk stil: En strävan efter geometrisk precision

Den här designstilen är renodlad och reserverad för förbättrad funktionalitet
utan att göra avkall på estetiken

Upptäck alla designstilar för att hitta din personliga favorit

Så här ser den nordiska designstilen ut

Den nordiska stilen uppstod på 1950-talet och blev allmänt spridd i de skandinaviska länderna där man tillbringade den långa, kalla vintern inomhus.

Den nordiska minimalismen, som kombinerar modern stil med rustik enkelhet, skapar en estetiskt tilltalande atmosfär, framför allt tack vare det städade och rena uttrycket, samt de mjuka färgtonerna.

Med enkla, rena linjer, väggar målade i ljusa nyanser och klassiska element, skapas en hemtrevlig miljö med värmen från naturmaterial.

Typiska färger

Den typiska nordiska färgpaletten bygger på ljusa nyanser som inte överskuggar inredningen, med vita, ockra, ljusa och mörka gråtoner, tillsammans med inslag av svart och mycket grönska.

  • Svart

  • Mörkgrå

  • Ljusgrå

  • Vitt

  • Ockra

  • Grönt

Matchande material

Stora fönster som är inramade med tunna järnpaneler låter det naturliga ljuset strömma in och framhäver naturmaterialen och träet, som används i överflöd på golv och väggar.

Prova vår interaktiva visualiserare

Den nordiska stilens färger

Förslag på inredning

Nordiska möbler är utformade för att vara mångsidiga och praktiska, medan textilier är färgglatt dekorerade med grafiska mönster för att fullborda en look som är funktionell, bekväm, blygsam och exakt.

Har du hittat din personliga stil?

Låt oss utforska andra inredningsstilar

alla stilberättelser