Hoppa till huvudinnehållet
Style Stories
Next
Prev

Eklektisk stil: Tankefrihet

Den här designstilen är en samling influenser från olika epoker och platser 

Upptäck alla designstilar för att hitta din personliga favorit

Så här ser den eklektiska stilen ut

Eklekticism kommer från ett grekiskt ord som betyder ”välj det bästa”, vilket tyder på en stil som bygger på sammanställningen av noggrant genomtänkta delar som samlats från diverse stilar och världar.

Det ansågs först trendigt för studenter men blir nu alltmer populärt tack vare stilens ekologiska värden och hållbarhet, med en förkärlek för renoverade möbler och vardagliga konsumtionsvaror som omvandlas till praktiska tillbehör.

Hantverksmöbler och återanvändning av tidigare kasserade möbler kombineras med köpta föremål och dekorationsdetaljer för att skapa en unik personlig look som består av flera föremål som fungerar bra tillsammans.

Typiska färger

Den typiska eklektiska färgpaletten är mycket varierad, från rött till grönt, gult, turkost, ockra och grått. Men det finns inga riktiga regler för färger eller material som begränsar den här stilens frihet.

  • Gult

  • Grått

  • Grönt

  • Ockra

  • Rött

  • Turkost

Matchande material

Det är ett utrymme där vad som helst kan komma att kombineras för att skapa en blandning av material, former, texturer och kompositioner, inklusive trä, etniska mattor och tyger, spetsar, läder och järn samt dekorativa vintageplattor.

Prova vår interaktiva visualiserare

Den eklektiska stilens färger

Förslag på inredning

Eklektiska utrymmen kännetecknas av en omfattande användning av begagnade föremål och loppisfynd som kombineras för att förstärka varandra, i en blandning av arvegods och nya köpta föremål, dvs. okonventionella kombinationer som återspeglar stilens anda av ”inga regler”.

Har du hittat din personliga stil?

Låt oss utforska andra inredningsstilar

alla stilberättelser