Hoppa till huvudinnehållet
Style Stories
Next
Prev

Modern stil: Mindre är mer

Denna designstil anser att enkelhet är bättre än utsmyckning, vill hitta en balans mellan funktion och estetik och förespråkar mottot ”form följer funktion”. 

Upptäck alla designstilar för att hitta din personliga favorit

Det här är modern designstil

Den moderna designen, som inspirerats av 1920-talets arkitektur och tagit sin utgångspunkt i tidens Bauhaus-rörelse, maximerar raka linjer och minimerar dekorationer för en okomplicerad look som balanserar material, volym och form.

Den moderna designen, som ofta också kallas Mid-Century Modernism eftersom stilen tog fart på 1950-talet, följer mottot ”form följer funktion”, en form är i första hand relaterad till det avsedda ändamålet.

Den här designstilen är stilren och förenklad och kännetecknas av en återhållsam användning av dekorativa element och en förkärlek för praktiska föremål. Utrymmet fördelas med hjälp av möbler istället för byggda väggar, och det naturliga ljuset framhäver den här stilens tydliga, stillsamma skönhet.

Typiska färger

Den typiska moderna färgpaletten består av vitt, beige, grått, taupe och svarta nyanser, tillsammans med naturinspirerade färger i matchande toner (ton-i-ton).

  • Svart

  • Beige

  • Vitt

  • Taupe

  • Grått

  • Naturinspirerad

Matchande material

Metaller och trä, betong och glas, läder och naturfibrer skapar en mötesplats mellan funktion och praktisk estetik.

Prova vår interaktiva visualiserare

Den moderna stilens färger

Rekommenderade skivor som passar perfekt

UPPTÄCK våra färger

Förslag på inredning

Möblerna fungerar som skiljeväggar istället för väggar och definierar indelningen av det moderna utrymmet, som har så lite dekorativa utsmyckningar som möjligt till förmån för praktiska och estetiskt tilltalande delar.

Har du hittat din personliga stil?

Låt oss utforska andra inredningsstilar

alla stilberättelser