Hoppa till huvudinnehållet
Style Stories
Next
Prev

Traditionell designstil: Ett livslångt mästerverk

Den här designstilen handlar om visuell rikedom och en mångfald av detaljer arrangerade i en härlig storslagenhet. 

Upptäck alla designstilar för att hitta din personliga favorit

Så här ser den traditionella stilen ut

Den traditionella designstilen har sitt ursprung i den europeiska elitens palats från början av 1900-talet och förespråkar prakt, överflöd och lyx.

Ofta kallas den också för klassisk stil, och utrymmen som är utformade i traditionell stil är fyllda med romantiska inslag av noggrant utvalda tillbehör som ger ett dramatiskt djup.

Den här designstilen är noggrann och mogen och kännetecknas av visuell rikedom, med många olika föremål samt tunga texturer som smälter samman för att skapa en bildskön storslagenhet.

Typiska färger

Den typiska traditionella färgpaletten kombinerar guld med neutrala, krämiga nyanser av ljusbeige, fina inslag av svart, rik vinrött, mjuka gråtoner och blått i ljusa och kungliga nyanser.

  • Ljusblått

  • Beige

  • Svart

  • Burgundy

  • Guld

  • Grått

Matchande material

Traditionell stil kräver guld- och kopparaccenter, massiva träslag, tunga brokader och intrikat tryckta tyger som skapar en visuell rikedom.

Prova vår interaktiva visualiserare

Den traditionella stilens färger

Förslag på inredning

Kristallkronor och rikt och utförligt snidade träarbeten skapar den ståtliga atmosfären i det traditionella utrymmet, inrett med stora, överdådiga och komfortinspirerande element, vitrinskåp i glas och stiliserade taklister som utsmyckar väggar och tak.

Har du hittat din personliga stil?

Låt oss utforska andra inredningsstilar

alla stilberättelser