Hoppa till huvudinnehållet
Tillbaka till bloggens huvudsida
Reading: Framgångsrecept: 4 kökstrender år 2024

Framgångsrecept: 4 kökstrender år 2024

24/01/2024
3 minuter läst
Tidigare
Nästa

Pinterest har blivit oumbärligt för arkitekter och designers som vill utforska kreativa lösningar. Det fungerar som ett samlingsplats för att visa upp ditt arbete och etablera ditt varumärke i den digitala världen. Dessutom gör det möjligt för yrkesverksamma att hålla sig uppdaterade och följa den senaste designutvecklingen. Enligt Pinterests senaste trendrapport för 2024, presenteras här fyra kökstrender du verkligen inte vill missa på denna plattform.

5140 Dreamy Carrara

1. Varmt och naturligt

År 2024 står kökstrenden i centrum, med varma färger och naturliga material. Designers omfamnar harmonin i jordfärger som terrakotta och mjuka beige nyanser för att skapa en mysig och inbjudande känsla. Användningen av naturliga material som trä och keramik signalerar ett starkt åtagande för hållbarhet. Denna trend sträcker sig bortom ren estetik; den återspeglar en växande medvetenhet och uppskattning för miljövänliga designlösningar.

5310 Brillianza: : Ett mystiskt samspel mellan kristallklar genomskinlighet och dynamiska isvita ådror som löses upp i en sval grå bas.

2. Retro  

Genom att inreda ett kök med en spännande blandning av second hand-fynd, vintageapparater och starka färger skapar man en unik miljö. Minimalistisk design kompletteras med ett mer djärvt och uttrycksfullt tillvägagångssätt som ger kreativiteten fria tyglar. Köket blir en lekfull tavla där den personliga stilen kommer till uttryck, med oväntade inslag som ger rummet karaktär. Genom att använda vintageprylar och retroapparater välkomnas det förflutna och får nytt liv.

501 Snowdrift: En ren vit botten med det prestigefyllda utseendet hos marmor, med en väv av fina guldbruna ådror som slingrar sig över den dimmiga basen.

3. Metallisk mani

Under det nya året kommer köksvärlden att lysa av silvertoner och krom, där metallic blir den nya stora trenden. Trenden innebär en övergång från välbekanta färger till mer djärva och utmanande nyanser. Från strömlinjeformade kökstillbehör till glittrande accenter, där metalliska inslag injicerar en touch av glamour i designen. Dessa iögonfallande material är inte bara estetiskt tilltalande, utan även funktionella: faktum är att det reflekterande ljuset förhöjer känslan i rummet.

303 Metallio Brown: Rödbruna och halvblanka röda toner blandas för att skapa en rå, till synes glödande effekt,
med en autentisk åldrad textur för extra karaktär, i en matt finish.

4. Caffeine chic

Köken är fulla av hemmabaristas, där hemmets kaffehörna stjäl uppmärksamheten. Från den inbjudande griffeltavlan till den sofistikerade ”kaffehörnan” – människor vill på ett kreativt sätt visa upp sin kärlek till kaffe. Gamla kaffekvarnar och färgglada koppar förvandlar köket till ett kaffeparadis. Denna trend främjar inte bara kaffekonsten, utan också behovet av en elegant och mysig kaffehörna i hemmet. Stig in i en smakfull resa genom hemmets kaffehörna år 2024.

5100 Vanilla Noir: En rik och lyxig bas av ebenholts, omgiven av vaniljfärgade böljande ådror, utstrålandes en djärv personlighet.

Pinterest är en oumbärlig digital mötesplats för arkitekter och designers, där du inte bara kan upptäcka de senaste trenderna utan också aktivt delta i den kreativa designvärlden. Genom att dela med dig av ditt arbete, följa trender och hämta inspiration, bygger du inte bara upp ett värdefullt nätverk, utan håller dig också i framkant gällande nya designtrender. Så låt Pinterest fortsätta vara din inspirationskälla på din kreativa resa 2024.