Hoppa till huvudinnehållet
Skip to Main Footer
Tillbaka till bloggens huvudsida
Reading: Mellan trendigt och tidlöst

Mellan trendigt och tidlöst

07/12/2023
4 minuter läst
Tidigare
Nästa

Hipstoric Home Décor och Slow Design omformar designers tankesätt kring hem. Caesarstones nya kollektion med naturliga mineraler motsvarar dessa viktiga trender, samtidigt som den gestaltar en stark koppling till tidens utveckling.

Caesarstone 5310 Brillianza
5310 Brillianza

Varje år förutspår Pinterest trender inom mode, design och kultur, och deras insikter fortsätter att vara anmärkningsvärda. Bland de olika 2023-trender som Pinterest delar med sig av har särskilt en specifik designtrend fångat vår uppmärksamhet: Hipstorisk heminredning.

Hipstoric Home Décor ger designers möjlighet att använda eklektiska designkombinationer för att forma tidlösa hem. Genom att blanda gammalt och nytt, samt unikt vintage med massproducerade föremål, skapar Hipstoric Home Décor överraskande designkompositioner fulla av oväntade kombinationer. Genom att förse vardagsrum, kök, sovrum och arbetsrum med unika vintageföremål kan formgivarna tillföra historia och karaktär till nydesignade utrymmen. Detta gör det möjligt för designers att skapa mer än bara en levande estetik. Det förvandlar dem till fullfjädrade historieberättare.

Designtrender har en förmåga att korrespondera med varandra. Hipstoric Home Décor bygger mycket på vintageföremål och unika inredningsdetaljer vilket stämmer överens med Slow Design, en annan viktig trend som anammats av designers och husägare världen över. Slow Design fokuserar på hållbarhet som ett nyckelvärde, samtidigt som man lägger stor vikt på noggrant utvalda föremål, placerade på specifika platser. Slow Design är tänkt att minska masskonsumtionen till förmån för planeten, men det är bara toppen av isberget: det utmanar designers att använda material som ibland förbises, liksom föremål som uppfattas som ”gamla” och ”värdelösa”. Med Slow Design går historia ofta före funktionalitet.

En kollektion för vår tid

Caesarstones Time Collection innehåller element som vid första anblicken kan verka motsägelsefulla. Å ena sidan kännetecknas de tre ytorna i vår nya kollektion av naturliga mineralytor av tidlös skönhet och estetik. Å andra sidan är den här kollektionen inspirerad av tidens utveckling och dess inverkan på material som sten. Tidens avtryck, som kan ses i geologiska och arkeologiska fynd, användes av Time Collections designers som en viktig inspirationskälla.

5140_DreamyCarrara
5140 Dreamy Carrara

Trender är också djupt kopplade till begreppet tid. Hipstoric Home Décor och Slow Design tar upp den kulturella tidsandan och är anpassade till värderingar som är viktiga för dagens människor. I dag bryr sig allt fler människor om bakgrunden till sin heminredning, liksom om de unika föremål som formar deras hem. Hållbara värden står också högt i kurs – och det av goda skäl.

I det avseendet är Time Collection ett svar på ett specifikt ögonblick i designhistorien. Med hänsyn till viktiga trender har vårt team skapat en kollektion som är idealisk för nutiden och som också motsvarar framtidens köksdesign. Dessutom är några av Time Collection-designerna tillverkade av hållbara mineralytor med låg kiselhalt som har synergetisk sammansättning som en viktig egenskap. 5113 Solenna är ett utmärkt exempel på Time Collections uppfinningsrikedom. Solennas ljusa yta med en varm neutralitet, ådror i kittgrå, umbra och bärnsten, skapar en jordnära atmosfär och organisk aura som passar perfekt med heminredning som använder Hipstoric Home Décor för att förena mörkt antikt trä, rustika element med en mix av olika föremål.

Ett annat exempel är 5310 Brillianza – en yta som representerar Caesarstones revolutionerande tolkning av kvartsit, en gråaktig natursten med ljusa ådror och varierande grad av transparens. Även om kvartsit är mjukt och olämpligt för bänkskivor, kunde vi använda vår tekniska innovation för att återskapa kvartsitens estetik, kompletterad med hållbarheten hos en mineralbaserad yta. 5310 Brillianza är tillverkad av återvunnet material och har en unik kallgrå ton som passar perfekt i kök där lugnande gröna nyanser har integrerats. Dessutom passar Brillianzas mineraliska pudriga persikoaccenter utmärkt ihop med varma och inbjudande kök som har framträdande träelement.

För mer information om Solenna, Brillianza och övriga Time Collection-ytor, klicka här.

Caesarstone’s New Caesarstone Mineral™ Time Collection

Mellan trendigt och tidlöst

Caesarstone’s Time-Collectie presenteert eigentijds ontwerp en eeuwenoude schoonheid in de vorm van de tekenen des tijds ingeprent in steen

Time-Collectie