Hoppa till huvudinnehållet
Tillbaka till bloggens huvudsida
Reading: 5 kommande kökstrender under 2023

5 kommande kökstrender under 2023

21/05/2023
3 minuter läst
Tidigare
Nästa

Upptäck de kommande trenderna som förbättrar ditt kök med vår exklusiva prognos för 2023.

1. Ta med naturen in i ditt hem

En kommande kökstrend har formen av lövverk. Vi har redan börjat se detta i några hem, men vi tror att det kommer att slå igenom fullt ut under 2023. Med en ökad medvetenhet om hållbarhet och att hitta tillbaka till naturen kommer vi alla att börja ha mer grönt i våra kök. Och varför skulle vi inte det? Fördelarna är många. Växter och grönska kan hjälpa oss att producera rent syre, de ger rummet en känsla av lugn och ro och ser dessutom bra ut, samtidigt som de ger rummet en touch av liv och färg.


2. Öppna hyllor

Köket är inte längre bara ett rum för att laga mat. Det är hemmets hjärta, och därför lägger många av oss mer fokus på layout och inredning. Öppna hyllor är ett utmärkt sätt att visa upp stilfulla köksredskap, tillbehör, konstverk och andra föremål för ett mer visuellt tilltalande utrymme. Öppna hyllor tar bort behovet av att köpa extra saker att dekorera med, och utnyttjar och visar upp de vackra saker du redan har som annars förvaras bakom stängda skåpdörrar. Här är tre olika sätt att stajla köket med öppna hyllor:

412 Beige Ciment | 5820 Darcrest | 5112 Aterra Blanca

3. Större förvaringsutrymmen

Många av oss börjar nu välja kök med större förvaringsutrymmen eller skapar våra egna sammansatta förvaringsutrymmen. Detta ger mer utrymme och mer förvaring men också mer funktionalitet, särskilt för dem som har mindre kök. Genom att integrera inslag som bänkskivor i dessa större eller extra förvaringsutrymmen kan rummet kännas som en förlängning av köket, vilket ger dig mer utrymme för att förbereda och laga mat till dina vänner och din familj. 

4. Familjevänlig köksdesign

Vi tillbringar alla mer tid i våra kök. De är hemmets mittpunkt där alla är välkomna, och tiden då föräldrarna var de enda som fick komma in eller ut är förbi. Detta innebär att familjevänlig köksdesign blir allt populärare. Om du tänker på barnen när du designar om ditt kök kan du spara mycket tid, pengar och besvär i framtiden. För att se till så att de inte skadar sig kan du till exempel planera köket så att de kan passera genom rummet och samtidigt undvika de farligaste delarna. Barn lämnar klibbiga fingeravtryck efter sig, så det är viktigt att du väljer material och ytor som är lätta att rengöra. Att välja en av Caesarstones fantastiska, icke-porösa, hygieniska och underhållsfria bänkskivor innebär mindre arbete för dig och att ditt kök ser lyxigt ut under lång tid framöver.

5. Bänkskivor i porslin

Bänkskivor i porslin har ökat i popularitet på senare tid. Deras mångsidighet och hållbarhet revolutionerar köksdesignen och LivingEtc. instämmer. Bänkskivor i porslin är också icke-porösa och UV-beständiga, så de kan användas i både inomhus- och utomhuskök, vilket gör att de passar de flesta hem. Caesarstones porslinsskivor finns i många olika färger och stilar, så om du är förtjust i granitbänkskivor men inte vill ha besväret med årlig impregnering kan en porslinsbänkskiva som ser ut som granit (men som aldrig behöver impregneras) vara det rätta valet för dig. Du kan också dra nytta av vår livstidsgaranti som garanterar att din skiva förblir säker, slitstark och tidlöst vacker. Beställ ett gratisprov av en av våra vackra porslins- eller kvartsytor idag så får du en försmak av din framtida bänkskiva direkt till dörren.